Kävimmepäs Fasun ja Eon kanssa viime viikonloppuna Anna Strömin ja Mikko Nurmen valmennuksessa.

1241363326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

S ja E, kuvan © Marko Kaminen

Valmennus oli nuorille tarkoitettu ja nuoria oli yhteensä 7 ja koiria 8, sillä minulla oli kaksi koiraa.

Aluksi minun ryhmäni oli Nurmen opissa. Ensimmäisenä menin Fasun kanssa. Minulla oli _pieniä_ vaikeuksia muistaa rataa, sillä se oli 1. ja 2. luokkalaisille eri, kuin 3. luokkalaisille ja esteet olivat samassa paikassa, mutta ne suoritettiin erilailla. Meillä meni silti aika hyvin, kontaktit onnistuivat, vaikka ohjaaminen oli melkoista haparointia aluksi.

Eon kanssa keppisyötöt epäonnistuivat aluksi ja ohjasin jälleen huonosti, kakkosluokan rata meinasi aina vääntyä mieleen. Poika meni kuitenkin erinomaisen hyvin ja vauhtia ja intoa riitti :) Kontaktit onnistuivat myös Eolla.

Seuraavana oli Anna Strömin radan vuoro, jälleen Fasu meni ensin. Aluksi koira karkasi lähdöstä, mutta palautin. Karkasi uudestaan ja palautin taas. Koira kävi kierroksilla, kun oli huutanut tutustumisen ajan reunalla. Kuitenkin sain sen lopuksi pysymään paikalla. Ensimmäiseen virheeseemme sorruimme useiden muiden lailla, putki oli houkuttelevan lähellä ja sinne päinkin mentiin, koira olisi pitänyt vain vetää tiukasti ohi putkesta ja viedä se hypylle. Jankkasimme tätä kohtaa jonkin aikaa, kunnes se onnistui. Loppu meni hyvin.

1241364848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

© Marko Kaminen

Eon kanssa rata onnistui heti ensimmäisellä kerralla. Kokeilimme silti uudestaan sitä vaikeaa kohtaa, mikä Fasullakaan ei onnistunut. Eollakin se meni pari kertaa pieleen, mutta onnistui huomattavasti paremmin, kuin siskonsa kanssa.

Tässä välissä oli ruokailu Warkauden Portissa, porukallemme oli varattu ihan oma yksityistila :) 

Ruokailun jälkeen menimme jälleen Mikko Nurmen luokse. Siellä meitä odotti jälleen melko vaativa rata. Fasu suoritti oman osuutensa jälleen innolla ja vauhdilla. Paria kohtaa täytyi korjata, mutta muuten onnistuimme hyvin.

Eon rata onnistui kertaheitolla niin mainiosti, ettei sitä alettu enää hiomaan.

1241364775_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

© Marko Kaminen

Anna Strömin radalla oli tällä kertaa myös Aa ja keinu. Fasu pysyi nyt hyvin lähdössä ja meni muutenkin hyvin, mutta toista kertaa aata suorittaessaan neiti päättikin loikata kontaktin yli, mikä ei ole yhtään suotavaa. Pysähdyin kuin seinään ja katsoin koiraa tuimasti. Fas ymmärsi heti erheensä ja oli aivan nolona. Korjasin aan ja tällä kertaa koira juoksi sen aivan alas oikein kuuliaisesti.

Eon kanssa onnistui jälleen tosi hyvin, kontaktit olivat erinomaisia ja ohjauskin onnistui hyvin.

Valmennus oli todella hyvä ja onnistunut. Aurinko paistoi koko päivän ja koirille maistui vesi äärimmäisen hyvin. Toivottavasti samanlaisia valmennuksia järjesetään enemmänkin.