Pitkästä aikaa starttasimme Fasun kanssa virallisissa kisoissa. Suunnitelmissa oli kisata kaikki 4 starttia.

 Ensimmäinen rata meni ihan hyvin, siihen nähden, että taukoa oli ollut enemmän kuin kauan, eli yhteensä 7 kk. Fasu oli innokas ja se ei malttanut pujotella loppuun, itsekkin siinä jotain hätäilin, enkä muistanut, että Fasua ei saa yhtään kirittää kepeillä kisoissa. Kiihdytin itse siis liian lujaa, joten koira jätti pujottelun kesken. Ei muuta kuin kauhealla kaarroksella takaisin kepeille ja matka jatkuu... Matka jatkui kirjaimellisesti päin siivekettä, Fasu nimittäin putken jälkeen törmäsi siivekkeeseen ja kimposi hienosti pystyyn. Kumma kyllä, rima ei pudonnut tuollaisesta tällistä ja koira juoksi täysillä perääni.

 Vauhtia oli hirveästi ja sain pinkoa tuhatta ja sataa jotta ehdin ohjaamaan. Suoritimme radan loppuun lukuisten kaarrosten ja putkeen hyppäämisen jälkeen ja tuloksena oli 5 virhepistettä ja sija 2. Aika meni vähän päälle sekunnin alle ihanneajan.

Toinen rata oli jotain järkyttävää, nimittäin tässä radalla Fasu oli ADHD ja kävi tervehtimässä muitakin esteitä, kuin niitä jotka olivat numerojärjestyksessä. Ohjauksessakin oli tietysti parannettavaa ja olisin voinut ottaa Fasun paljon paremmin hanskaan. Se huomattiin jo siinä, kun Fasu katosi selkäni takaa väärään päähän putkeen. Kontakteilla koira palasi aina takaisin, kun niitä oli niin mukava juosta edestakaisin.

 Seuraava päivä ei alkanut yhtään niin hyvin kuin edellinen. Rata oli tosi mukava ja tuntui juuri sopivalta Fasulle, mutta kuitenkin jouduimme keskeyttämään sen heti alussa. Koiralta nimittäin lähti polvilumpio pois paikoiltaan heti ensimmäisellä hypyllä, tai luultavasti jo salamalähdössä, kun Fasu taas jälleen vähän varasti lähdön. No, ei onneksi kovin pahasti... Olin ehtinyt juosta jo toiselle esteelle, joka oli A-este, siispä koira tuli kolmella jalalla perässä ja huudoista huolimatta Fasu päätti jatkaa matkaa kolmella jalalla. Fasusta agility oli niin mukavaa, että rataa ei jätetä kesken, vaikka toinen jalka olisikin miten sattuu. Putken jälkeen koira kuitenkin tuli luokseni ja tuomarin kanssa katsoimme mikä on vikana. (En siis tässä vaiheessa tiennyv vian olevan polvessa, toivoin, että tassussa olisi ollut joku piikki tai jotain) Lähdin kävelyttämään Fasua ja se oli taas normaali. Otin myös pari harjoitushyppyä ja ne koira suoritti normaalisti.

 Toiseltakin radalta jäin pois ja sen ajan käytin Fasun polvien kylmäämiseen, kun olin varmistunut siitä, että se vika oli juuri patellassa.

Fasu jää nyt niin pitkälle tauolle, että polvet (luultavasti) kiristetään ja sen ajan voin treenata ja kisata Eon kanssa, eli suuret kiitokset Sannalle, kun haluat lainata Eoa :)