Kisat on pulkassa ja sillee... Tulokset olivat aika samanlaisia: hyl, 15, hyl, hyl, hyl ja hyl. Tuomari oli väsännyt mielenkiintoisia ja vaikeita ratoja, joissa piti toden teolla ohjata koiraa, että sai sen pysymään kartalla. Ensimmäinen rata tuntui hyvältä, alussa pari välistävetoa, sitten leikkasin koiran takaa ja kokeilin jaakotusta. Se ei onnistunut, sillä rintamasuuntani kääntyi pari astetta väärään suuntaan ja koira näppäränä totesi sen tarkoittaneen, että tämä hyppy täytyy mennä takaa. Tästä siis hyl ja radalta heti pois (ei saanut suorittaa loppuun).

Toinen rata oli agilityrata. Tuloksena 15, jotka tulivat a'an kontaktista, puomin kontaktista ja keinun ohituksesta. Kontakteihin en kommentoi, niitä pitää vaan treenata niin pirusti, että ne joskus onnistuisivat. Keinun ohitus oli täysin minun syytäni, valssi jäi keppien jälkeen lyhyeksi, enkä ehtinyt suoristaa koiraa keinulle.

Kolmas rata oli vaativa, siinä piti mm. kuljettaa koira muurin ohi putkeen, joka oli kaupan päälle umpikulmassa. Koira karkasi lähdön ja onneksi jarrutti puomin kontaktilla, se ei kuitenkaan ollut hyvä suoritus sinänsä, että halusin koiran laittavan tassut maahan ja lähteä vasta luvan saatuaan. Ensimmäinen virhe tuli kepeiltä, en ottanut koiraa haltuun ja se viiletti kepeistä ohi. Umpikulmaan vienti onnistui, mutta jäin jälkeen ja koira tuli taas ohi keinusta. Kolmas virhe tuli a'an kontaktista ja viimeinen viimeisen esteen ohituksesta. Taas minun moka, sillä tuli oikosulku ja unohdin aioinko mennä viimeisen hypyn oikealta vai vasemmalta. Olin siis ensin ottamassa Fasua oikeaan käteen, mutta vaihdoinkin vasempaan, jolloin koira jäi vahingossa oikeaan ja tuli ohi. Tämä oli kolmas kielto --> hyl.

Viimeisen radan tulos oli jälleen tutuksi tullut hyl. Koira pysyi lähdössä tiukan käskyn ansiosta ja ensimmäiset 6 estettä sujuikin hyvin, sitten yritin antaa koiran aloittaa pujottelun itse ja olisin leikannut takana "oikealle puolelle", mutta koira oli erimieltä ja ei aloittanutkaan pujottelua, korjasin virheen äkkiä, mutta Fasu jättikin viimeisen välin pujottelematta ja paineli putkeen.

Seuraavaksi oli Tessan vuoro. Lähdössä Tessalla vähän lipsui :D Se unohti odottaa minut matkaan ja lähti huitelemaan radalla (jota se ei ole koskaan ennen tehnyt) otin koiran äkkiä takaisin ja aloitin radan, Tessa ei ollut siis suorittanut yhtään estettä. Pääsimme jopa 8 estettä, kun Teeve päättikin mennä putken sijasta A'alle -> hyl ja pois radalta.

Toinen rata ei mennyt läheskään yhtä hyvin. Pääsimme jopa 3 estettä, kunnes Teppo hyllytti. En osaannutkaan ohjata noin hidasta koiraa ja oletin, että se menee esteen toiselle puolelle yhtä helposti, kuin Fasu, mutta Tep lähtikin mukaani ja takaisin vietäessä se hyppäsi esteen väärään suuntaan. Pääsimme siis Tessan kanssa tänään suorittamaan jopa 12 estettä!

Videoita saattaa ehkä tulla, mikäli joku niistä on näyttökelpoinen.