Tänään koirilla on ollut varsinainen puuhapäivä, olemme kokeilleet canicrossia, jäljestystä ja harjoitelleet ahkerasti tokon ALO -liikkeitä.

 Canicross ei ollut Tessalle mielipuuhaa, se ei ollut oikein innokas juoksemaan edelläni. Fasu puolestaan oli ihan innoissaan kun sai käydä parin kilometrin lenkin ja juosta melkein koko matkan. Kunnollisia varusteita canicrossiin minulla ei ollut, mutta tyydyin hurtta-valjaisiin, normaaliin vyöhön ja koirien tavallisiin hihnoihin. Ajattelin käydä nyt vähintään 2 kertaa viikossa juoksemassa Fasun kanssa ja Tessan kanssa pikkuhiljaa. Tessan mielestä kunnon metsälenkkiä ei mitkään juoksemiset ohita.

 Jäljestys oli molemmille ihan uusi juttu. Tein polulle parin metrin verijäljen ja Fasu sai olla ensimmäisenä koekaniinina. Fasu ymmärsi jutun jujun vähän väärin, sen mielestä maa piti puhdistaa moisista jäljistä, eli koira alkoi nuolla maata innokkaana. Hetken päästä Ape kuitenkin tajusi lähteä seuraamaan jälkeä ja pääsi maaliin asti.
Tessakin nuoli jälkeä hetken, mutta ohjeistukseni jälkeen sekin ymmärsi idean ja pääsi myös maaliin saakka.

 Tokoa olemme kokeilleet jo monesti aikaisemmin, eli se ei ollut uusi juttu. Kertasin koirien kanssa liikkeestä maahan menoa, seuraamista (jossa myös katse pysyy mukana) ja sivulle tuloa. Tessan kanssa ei ollut ongelmia, koira toimi erittäin hyvin ja liikkeissäkään ei ollut pahemmin moitittavaa, koira olisi vain saanut mennä vähän nopeammin maahan, sillä käsky piti uusia.
Fasukin toimi hyvin, paitsi ettei se oikein malttanut odottaa minua seuraamisessa, koira yritti "etuilla", eikä katse oikeen pysynyt mukana. Seuraamisessa on siis vielä paljon hiottavaa, mutta liikkeestä maahan meno sujui Fasun kanssa hyvin. Sivulle tulo oli myöskin Fasusta ihan helppoa.

 Muistin jopa ilmoittaa Eon Kajaanin kisoihin, eli meidät voit bongata Kajaanista 1.11. :)